Общинска и държавна администрация

Инж. Валя Костова оглави дирекция „Строителство, техническа инфраструктура и екология“ в Община Плевен

На днешното оперативно заседние беше представен и новият началник на отдел „Образование“

Инж. Валя Костова е новият директор на общинската дирекция „Строителство, техническа инфраструктура и екология“ в Община Плевен, a Людмила Гоневска поема ръководството на отдел „Образование“. Инж. Костова и г-жа Гоневска бяха представени официално на днешното оперативно заседание на Общината от кмета д-р Валентин Христов, в присъствието и на медиите. И двете назначения са след проведени конкурсни процедури за съответните длъжности.

Инж. Валя Костова е избрана след конкурс по мобилност за преминаване или преместване в друга администрация по чл. 81 Я от Закона за държавния служител. По образование е магистър от Висшия институт по архитектура и строителство – София, специалност „Строителен инженер по водоснабдяване и канализация“. Имат богат професионален опит. В периода 2000 г. – 2007 г. е заемала поста началник на отдел „Териториално и селищно устройство, строителство и екология“ в Община Долни Дъбник. 2007 – 2008 г. е директор Дирекция „Устройство на територията“ в Община Долни Дъбник, а в периода 2009 г. – януари 2013 г. се е занимавала с проекти на ВиК системи и инсталации. От юни 2013 г. до момента г-жа Валя Костова е директор Дирекция „Социално и икономическо развитие, териториално и селищно устройство“ – Община Искър.

Людмила Гоневска е възпитаник на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, филолог по английски и руски език, допълнителна магистратура по икономика. Професионалният й опит включва дългогодишна работа в местната администрация на Община Плевен, отдел „Местно самоуправление“. Била е преподавател по английски език, последно е била част от преподавателки екип на Математическа гимназия „Гео Милев”, Плевен.

Подобни новини

Back to top button