ЛичностиСемейство

Кметът поздрави столетника Мирон Костов

Мирон Костов от гр. Плевен е новият столетник в общината. По случай юбилея си той беше поздравен от кмета д-р Валентин Христов.

Дядо Мирон е роден на 19 януари през далечната 1924 година в гр. Лом. Военната служба го довежда в Плевен, където среща и своята съпруга. Целият живот на семейството преминава в областния град, тук са родени двете им дъщери, посрещат внуци и правнуци. 

„Винаги сме живеели в Плевен. Като войник татко е бил шофьор, след това също работеше като такъв. Любопитен факт от неговата биография е периода, в който е возил дори самия Пенчо Кубадински в онези години. След това работеше като техник, монтьор, работлив човек е, не е чакал нищо наготово“, разказва дъщеря му Виолета Петкова, която се грижи за него.

„Позволете ми да изразя своето уважение към Вас. Убеден съм, че сте съхранил много спомени за хубавите моменти, споделени с Вашите деца, внуци и правнуци. Това е най-голямото богатство за всеки човек!“, обърна се към рожденика д-р Христов и му пожела да е здрав и уважаван още дълги години. Юбилярят получи цветя и сумата от 500 лева, съгласно Решение на Общинския съвет.

Днес дядо Мирон се радва на четири внуци, има и правнуци.   

Подобни новини

Back to top button