БизнесОбщество

Местният бизнес в Левски с полезни и родолюбиви инициативи

Трета работна среща проведоха представители на местния бизнес на 7 февруари в заседателната зала на Община Левски, информират от местната администрация.

Управителят на Търговска верига „Абсолют+“, Георги Венциславов, най-големият частен инвеститор тук сподели: „Смятаме, че Община Левски няма да може сама да се справи с всичко и местния бизнес задължително трябва да се отзове, за да подобрим качеството на живот за младите, да подобрим визията на града и начина на живот. Ние живеем в този град и не може да си гледаме само бизнеса, трябва да погледнем и извън своята ограда. Това е нормално и навсякъде се прави. Няма да направим чудеса, но ще се опитаме да бъдем полезни на жителите на град Левски“.

Община Левски вече не е сама в опитите си да подобри облика на града и това стана известно още след първата работна среща с представители на местния бизнес, след която започна почистване на надлеза, който е вход към лицето на града, оказа и подкрепа със средства за изграждането на скулптурната композиция „Земляците“ Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков.

На третата работната среща ще бъдат обсъдени нови идеи, но за тях ще научим по-късн, оотбеляза Георги Венциславов. Сред тях е атрактивно съоръжение за жителите и гостите на град Левски , което с местни усилия скоро ще бъде готово.

Местният бизнес призова общинските съветници да подкрепят с месечното си възнаграждение изграждането на скулптурната композиция „Земляците”.

На първото за 2024 година редовно заседание на ОбС –Левски на 25 януари, излъчено от Общинско радио – Левски, местният бизнес в лицето на Венцислав Георгиев – син на управителя на Търговска верига „Абсолют+“ отправи призив към всички съветници да подкрепят създаването на скулптурната композиция „Земляците”, дарявайки месечното си възнаграждение със свое общо решение.

Скулптурната композиция на нашите земляци, оставили трайна следа в духовното пространство на България,е необходимо да бъде готова за 100- годишнината на обичания от поколения българи актьор Георги Парцалев през 2025 г. Събраната до момента сума е наполовина от необходимите 120 хил.лв. и всяка подкрепа на родолюбивото дело е важна.

В работната среща на местния бизнес на 7 февруари участваха също председателят на ОбС – Левски, д-р Галин Грозданов и Елка Ангелова зам.-кмет на Община Левски.

Подобни новини

Back to top button