ОбразованиеОбщество

Кампанията „Пази детето в интернет” идва в Плевен с прожекция на филм и дискусия

Филмовият екип на най-новия български филм „Киберпрестъпност“ и експертите на социалната кампания „Пази детето в интернет” тръгват на турне в големите областни градове в страната, където ще направят безплатни предпремиерни прожекции на филма за ученици. Срещата и прожекцията в Плевен ще се състоят на 14 февруари, сряда, от 14.00 часа в кино „Арена“ в Панорама МОЛ Плевен. Гостуването на филмовия екип на „Киберпрестъпност“ и експертите на кампанията в Плевен е по инициатива на председателя на Общински съвет – Плевен, доц. д-р Иван Малкодански. От негово име вече са изпратени покани до училищата в Плевен за участие в инициативата. След прожекцията ще има дискусия по темите за престъпността в интернет и децата ще могат да зададат своите въпроси и да споделят свои преживявания.

Сценарист и режисьор на най-новия български филм „Киберпрестъпност“ е Атанас Михайлов, а филмът е съвместен проект на „Кино академия за таланти” и Дирекция Киберпрестъпност към ГДБОП. В лентата специално участие взимат известни имена като Явор Колев – директор “Информационни технологии и киберсигурност” в ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, известният боксьор Тервел Пулев и Ники Кънчев, познат на широката публика като телевизионен и радио водещ. Игралният филм е създаден по действителни случаи и разказва през различни сюжетни линии какви опасности дебнат децата онлайн, какви щети биха могли да нанесат и какъв е пътят за справяне в такива ситуации.

Сигурността на децата в интернет е социална мисия на ЛЕВ ИНС чрез кампанията „Пази детето в интернет“ вече три години. До момента кампанията е успяла да обучи над 140 000 деца и учители в цялата страна как да се пазят в онлайн света и подкрепата за осъществяването на филма „Киберпрестъпност“ е естествено продължение на тези усилия.

Подобни новини

Back to top button