Право

За пореден път отложиха делото срещу двама братя роми за убийство на мъж в Еница

На 12.02.2024 година е било насрочено за разглеждане от състав на Плевенски окръжен съд, наказателно дело №400/2023 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, за убийството в село Еница, на 44-годишен баща на две деца, вследствие направена забележка в заведение, за неприлично поведение.

Обвиняемите са братя от ромски произход с инициали И.Р.А и А.Р.А., които са обвинени в това, че:

На 26.07.2022 година, умъртвили Валери П.Р. от село Еница, чрез нанасяне на множество удари с нож в тялото, засягайки жизненоважни органи – деяние извършено с особена жестокост. Престъплението е по чл.116, ал.1, т.6, вр. чл.115, вр. чл.20, ал.2 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В насроченото за днес съдебно заседание не се е явил член от състава на съда – съдебен заседател. Същият е представил молба, с която уведомява съда, че ползва правото си на отпуск и не може да се яви в съдебното заседание. Това е наложило отлагане на делото. Следващото съдебно заседание е насрочено за 23.02.2024 година.

Подобни новини

Back to top button