ОбществоОбщинска и държавна администрация

Одобрени са два големи обекта на Община Кнежа

От днес Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва подписването на споразумения с общини за финансиране на проекти, определени като приоритетни в Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2024 г. Средствата ще се инвестират в проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на обекти – публична общинска собственост.

Кметът на Кнежа, Илийчо Лачовски сподели в страницата си във Фейсбук, че е подписал споразумение за финансиране на два големи проекта в града. Това са „Реконструкция и модернизация на общинския пазар в град Кнежа“ и проект „Изграждане на къмпинг в лесопарк „Гергана“.

„Първият предвижда цялостно обновяване на общинския пазар, включително изграждането на нови търговски обекти и покрити търговски площи. Освен това ще бъде построена обществена тоалетна, нови пешеходни настилки, ще бъде изградена спортна площадка и временен паркинг. Промените предвиждат и обновяване на зелената система и прилежащото улично пространство, формиране на нови пространства за отдих, включително парково обзавеждане и осветление.

С изпълнението на втория проект ще изградим къмпинг за сезонно ползване в границите на лесопарк „Гергана“, включващ приемен блок, трапезария с кухненски бокс, санитарни помещения, 30 бр. бунгала с общо 60 места за настаняване, свободни площи за общо ползване – алеи, озеленени площи, учебни зали на открито, беседка, кът с барбекю, приемен блок с рецепция, сервизни площи и др. Предвижда се изграждане на пречиствателна станция, която да филтрира нечистите води, както и фотоволтаици за производство на електроенергия за собствени нужди и солари за подготовка на битова вода. В сърцето на къмпинга ще бъде обособено и мястото за лагерен огън и открита тераса, на която ще са разположени маси и дървени пейки/столове. Ще има и място за барбекю за общо ползване на гостите на къмпинга“, утончва детайлите кметът на Кнежа.

„Осъществяването на тези проекти е отново благодарение на усърдна работа и професионализъм от страна на колегите в Общинска администрация и поредното доказателство, че вървим с малки, но сигурни стъпки, към целите, които си поставихме!“, отбелязва Илийчо Лачовски.

Подобни новини

Back to top button