Изкуство

Специални награди за три талантливи момичета от „Колорит“ в конкурс, посветен на Дечко Узунов

Три талантливи момичета от арт школа „Колорит“ са носители на „Специална награда“ – най-високото отличие на Националния конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов“ в град Казанлък. Конкурсът тази година е посветен на 125-годишнината от рождението на именития български художник Дечко Узунов. Темата на това издание е „Полет“. За своите интересни живописни творби „Специална награда“ получават тринадесетгодишните Аделина Петрова, Пламена Захариева и Таня Косташка.

Аделина е отличена за своята рисунка „Времето бързо лети“. Тя живее във Велико Търново и се обучава вече две години онлайн в арт школа „Колорит“ и това е поредната престижна награда, която тя печели. Пламена е отличена за красивата си рисунка „Полетът на орела“. Пламена живее в София и се обучава онлайн в школата вече две години и също се превърна в победител в много конкурси. Таня е наградена за живописната си творба „Полет на мечтите“. Таня се обучава пета година в школата и е едно от преуспяващите талантливи деца на „Колорит“. Тя е носител на десетки престижни международни и национални награди.

Конкурсът се организира за седемнадесети път от Националното училище за изящни изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“, съвместно с Министерството на културата и се провежда под егидата на Областния Управител на Област Стара Загора. Награждаването по традиция ще се проведе на 22 февруари – рождения ден на Дечко Узунов, в изложбената зала на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ в града на розите. Ръководителят на школата Майя Ананиева получава награда за преподавател, чиито възпитаници са носители на високи награди в изданието на конкурса.

Подобни новини

Back to top button