ИсторияОбщество

В Левски отбелязаха 151 години от гибелта на Апостола на свободата с шествие и поклонение

С гражданско поклонение на 18 февруари в град Левски отбелязаха 151 години от гибелта на Апостола на свободата. То бе предвождано от млади гвардейци, участваха деца, ученици, граждани, ръководството на общинската управа.

Шествието потегли от площада пред Общината и стигна до паметника на Левски пред жп гарата в града. Там отец Георги от храм „Света Параскева Петка“ отслужи заупокойна молитва. Децата от детските градини „Слънце“ и „Локомотив“ изпълниха стихове и песен за Апостола. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника от името на институции, граждани, жители и гости на града, добави Христова.

По повод 151 години от гибелта на Левски кметът на общината Любка Александрова откри изложба под наслов „Ако спечеля – печеля за цял народ, ако загубя – губя само мене си“. Експозицията с детски творби е разположена в читалище „Георги Парцалев – 1901“ и ще бъде отворена за посетители до 23 февруари. Инициативата за нейното провеждане е на социалната организация „Соник старт“ и верига магазини „Абсолют плюс“.

Подобни новини

Back to top button