Право

Окръжният съд гледа дело за смърт по непредпазливост на болен с хемодиализа

На 22.02.2024 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №862/2023 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу В.С.Д., роден 1960 година от с.Къшин, обл. Плевен, обвинен в това, че на 22.01.2022 година, при управление на МПС, по непредпазливост причинил смъртта на едно лице.

На посочената дата, обвиняемият е трябвало да превози пациенти на хемодиализно лечение от УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ до домовете им в различни населени места, със служебен бус. При оставянето на един от пациентите (пострадалото лице), обвиняемият шофьор не видял, че същият е слязъл вече от буса и предприел придвижване на автомобила назад, като при тази маневра ударил пострадалия и го прегазил. Пострадалият получил тежки травми и починал преди пристигането на медицинския екип, който бил повикан.

Обвинителният акт е внесен в Окръжен съд – Плевен на 04.10.2023 година и по делото има проведени вече две съдебни заседания. Първото е било разпоредително, а във второто са разпитани свидетелите по делото. В насроченото за 22 февруари съдебно заседание е предвидено да бъдат разпитани вещите лица изготвили заключения по назначените съдебномедицински експертизи.

В днешното съдебно заседание са разпитани вещите лица изготвили заключения по назначените съдебномедицинска и автотехническа експертизи. Съдебното следствие не е приключило. По искане на страните са допуснати до разпит още свидетели. За да могат да дадат и те показанията си, делото е отложено за нова дата. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 29.03.2024 година.

Подобни новини

Back to top button