БизнесПроизводство

Германска фирма ще инвестира в Плевен в завод за автомобилни компоненти

БПД обяви, че е привлякла нов германски инвеститор в проекта си Логистичен парк БПД Плевен. „Кайзер Аутомотив взе решение да си партнира дългосрочно с БПД и да произвежда автомобилни компоненти (тръбни системи, клапани, резервоари и др.) в локация БПД Плевен“, съобщават от компанията за индустриални недвижими имоти.

„Ключовият наемател ще развива своята дейност в Логистичен парк БПД Плевен за първоначален срок от 10 години“, допълват от БПД.

„През 2024 Кайзер ще започнат да произвеждат автомобилни компоненти на площ от 5 269 в.м., като ще имат възможност за експанзия в рамките на проекта с още около 5 000 кв.м. Сградата е разделена на сектори и включва производствено хале, склад, административен сектор, битов сектор и съоръжения за техническо обслужване“, уточняват от компанията.

„Това е успех постигнат заедно от инвеститори, държава и местна власт. Радваме се, че Кайзер избраха БПД за партньор и проект Логистичен парк БПД Плевен като предпочитано място за тяхната инвестиция в България“, отбелязват в заключение от БПД.

Германската компания проучва възможностите за инвестиции в Плевен още от 2020. Тогава представители на Кайзер Аутомотив посетиха града и се срещнаха с кмета.

Информация: www.economy.bg

Подобни новини

Back to top button