ЕкологияОбщество

Община Левски е победител в инициативата „Градска рециклиада“

Официалната церемония за награждаването на Община Левски на 23 февруари откри екологът Вероника Славова, като припомни, че в инициативата „Градска рециклиада“ под мотото „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спаси живот!“ от март до декември 2023 г. са участвали почти 50 на сто от жителите в общината.

Победата е резултат на съпричастността и отговорността, на активното участие на училища, детски градини, пенсионерски клуб в с. Малчика и много наши съграждани.

Кметът на Община Левски Любка Александрова приветства чудесната инициатива на ЕКОПАК България АД, като отбеляза, че борбата на общините с отпадъците е епична и инициативата показва верния път. Показва как трябва да се работи с подрастващите и цялото население за да може да се осигури екологично съзнание и успешно справяне с отпадъците. Тя изрази радостта си от съвместните действия, защото само с тях могат да се постигат добри резултати. Този успех да мотивира и се радваме на чиста околна среда, пожела г-жа Александрова.

Антония Панова, регионален представители на ЕКОПАК България АД, отбеляза, че Община Левски е една от 14-те общини включили се в инициативата, но само 4 от тях достигат до финала. Община Левски е постигнала 72% ръст на събраните бутилки и кенове от март до декември 2023 г.Събрани са 5 тона пластмаса, което е с 2.300 тона над предишната година и това е много добър резултат.

Наградата на общината – Автоматичен дефибрилатор, дарение от ЕКОПАК България АД беше връчена на кмета г-жа Александрова. Празничният ден продължи с обучение на доброволци за работа с автоматичен дефибрилатор.

Подобни новини

Back to top button