ПолитикаПроблеми

(Допълнена) Общинският съветник Павлин Стефанов да подаде оставка искат от партията му

Във връзка с инцидент, при който на 29 февруари общинският съветник Павлин Стефанов е бил задържан от полицията в Плевен, общинското ръководство на партия “Да, България” го призовава да си подаде оставката от Общинския съвет – Плевен.

Ръководството на партията сваля политическото си доверие от г-н Стефанов и категорично заявява, че не толерира противозаконни деяния и поведение в разрез с добрите нрави.

Най-вероятно именно младият стоматолог, който се ползва с име на водещ хирург в града, а допреди 4 години беше председател на Районната колегия на Българския зъболекарски съюз – Плевен, е мъжът от новината в бюлетина на ОД на МВР за това, как полицаи, отзовали се на сигнал за семеен скандал, намират на адреса наркотици. Ето точният текст на съобщението: „В 21:35часа вчера (бел.ред.: 29 февруари) при посещение на сигнал за семеен скандал в областния град на улица „П.Р.Славейков“ полицаите намират в жилището бял полиетиленов плик, тип спейсбек с размери 9 см Х 5 см, съдържащ 5 бучки синкаво-зелено кристалообразно вещество с приблизително тегло 5 грама. Задържан с полицейска мярка е 33-годишен, обитател на апартамента. Извършен е оглед. Веществото е иззето за експертизи. Сезирана е РП – Плевен и работата продължава“.

Павлин Стефанов е за първи мандат общински съветник в Плевен. Той е един от тримата избрани през октомври 2023 г. общински съветници от групата „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„При подобно събитие и при подобно действие на наш представител, без значение на какво ниво в управлението, е морален акт и негово задължение да подаде оставка от заеманата позиция. Факт е, че към този момент Павлин Стефанов отказва да се оттегли от Общинския съвет, въпреки че има основания това да се случи предвид неморалните и противоправните му действия. Това, че има споразумение с прокуратурата по безспорен начин доказва, че има извършено престъпление, за което той е признал“, каза в коментар за БТА народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“, избран от 15-и МИР – Плевен, Свилен Трифонов. Депутатът допълни, че независимо от това, че Законът за местното самоуправление и местна администрация позволява Стефанов да изпълнява функциите на общински съветник, той няма как да продължи да бъде техен представител, защото имат устав и неговите действия са крайно разминаващи се с него. 

Народният представител посочи, че общинският съветник отказва да разговаря с него. „Имахме само писмена кореспонденция, като той счита, че няма основание да напусне Общинския съвет, но ние го призоваваме да направи това, защото е поел ангажимент към структурата, благодарение на която е влязъл в този Общински съвет, а тя сега оттегля доверието си от него“, каза още Трифонов. По думите му дори Стефанов да остане в Общинския съвет на Плевен, той няма да представлява избирателите на „Да, България“. 

Снимка: Фейсбук

Подобни новини

Back to top button