СтранатаУслуги

Местните данъци и такси могат да се плащат през нов онлайн портал

Местните данъци и такси могат да бъдат плащани по електронен път през портала за услуги на Министерството на електронното управление (МЕУ) – www.eGov.bg

Услугата предоставя възможност за заплащане на задължения от физически и юридически лица към почти всички общини в страната без допълнителни такси и комисионни, посочват от пресцентъра на министерството.

Гражданите и бизнесът могат да направят справка за своите задължения в реално време, като входът в Единния портал за достъп до електронни административни услуги на МЕУ става чрез първоначална регистрация с едно от следните средства за идентификация: квалифициран електронен подпис (КЕП), мобилен КЕП, ПИК на НАП или НОИ.

Услугата предлага множество предимства както за постоянно живеещи у нас, така и за българските граждани, установени в чужбина. С една транзакция може да се заплаща едно или няколко задължения, като плащането може да бъде направено с дебитни или кредитни карти, издадени в България и чужбина.

От 1 март 2024 г. Националната агенция по приходите (НАП) пренасочи проверките за задълженията и плащането на местните данъци и такси към портала на Министерството на електронното управление.

Подобни новини

Back to top button