Изкуство

Деца от школа „Колорит“ с големи награди от конкурс на ЮНЕСКО в Троа, Франция

Арт школа „Колорит“ реализира изключителна успешно участие в 31-я Международен конкурс за пластични изкуства, организиран от Центъра на ЮНЕСКО в град Троа – Франция. Темата на това издание е „Олимпийските игри от древна Гърция до съвременните игри ….. спортни таланти със споделени ценности“. В конкурса са взели участие 4 500 творби на деца и младежи от 78 страни, които по уникален начин са пресъздали духа, емоцията и ценностите на Олимпийските спортове.

Най-високото отличие – лауреат и носител на „Наградата на ЮНЕСКО“ – почетен медал и сертификат, е присъдено на 13-годишната Пламена Захариева. Момичето е от София и втора година се обучава онлайн от своя арт педагог Майя Ананиева и това е най-престижната международна награда, която печели. 

Отличие „Номиниран автор“ е присъдено на седемгодишния Аристеидис Сиармпас, който живее в Гърция и също се обучава онлайн.

Три деца от арт школата попадат в категорията „Селектиран автор“. Това са Александър Петров (10 г.), Павел Симеонов (10 г.) и Лилия Янкова (13 г.).

„Рисунките на децата от арт школа „Колорит“ се отличават с интересни идеи и композиции, наситени с богата емоционалност и живописен изказ, което ги е направило впечатляващи сред хиляди други творби. Като арт педагог се чувствам горда, удовлетворена, оценена и вдъхновена. Това е голям успех не само за децата и мен, но и за България“, споделя Майя Ананиева.

Подобни новини

Back to top button