ОбразованиеОбщество

На 23 април ще се проведе учредително заседание на Младежки парламент – Плевен

Представители на Ученически съвети от 15 учебни заведения в гр. Плевен от VIII до XII клас се събраха в Заседателната зала на Община Плевен, за да представят дейностите в училищата си и обсъдят идеи за съвместна работа. На срещата, открита от заместник-кмета „Проекти и хуманитарни дейности“ в Община Плевен, Елина Димитрова, присъстваха ученици от ПГЛВ „Ал. Стамболийски“, Спортно училище „Г. Бенковски“, СУ „Анастасия Димитрова“, МГ „Гео Милев“, ДФСГ „Интелект“, ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“, ПГТ „Алеко Константинов“, СУ „Пейо Яворов“, ПГОТ „Христо Бояджиев“, ПГСАГ „Никола Фичев“, ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, ПГПЧЕ „Димитър Димов“, СУ „Стоян Заимов“, ПГ по механоелектротехника и ПГПСТТ „Г. С. Раковски“.

Младите хора споделиха опит от проведени в учебните заведения инициативи, осъществени проекти, благотворителни базари, производствени практики, обучения в страната и чужбина. По време на срещата, на която присъства и директорът на фондация „На крилете на знанието“ – Николай Иванчев, учениците се обединиха около идеята да бъде учреден Младежки парламент, който да взаимодейства с местната власт по отношение на планиране и провеждане на различни инициативи.

На срещата беше насрочена дата за учредително заседание на Младежкия парламент в Плевен. Това ще се случи на 23 април 2024 г. в конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова“. 

Подобни новини

Back to top button