Изкуство

Деца от „Колорит“ с висока оценка от конкурса в Казанлък

Малките художници от арт школа „Колорит“ са високо оценени от журито на 26-я Национален конкурс за весела рисунка „Малките нашенци“ в град Казанлък, който е част от Чудомировите празници 2024.

Най-високото отличие „Специална награда за най-малък художник“ е присъдена на Мартен Метев – 4г. за живописната творба „Щастливо момиче“. Първа награда получава Естел Чапарова – 6г. за пастелната рисунка „Щастливата котка“. Носител на Втора награда е Калина Бързашка – 7г. за живописната творба в смесена техника „Клоун в цирка“. С Трета награда са удостоени Сияна Дянкова – 7. за пастелната рисунка “Веселият клоун“ и Елена Георгиева – 14г. за акварелната творба “Щастливият клоун“. Елена е от Равда и се обучава онлайн в арт школа „Колорит“ от своя арт педагог Майя Ананиева. Конкурсът се организира от Министерството образованието, Националния дворец на децата, Община Казанлък, Фондация „Чудомир“ и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“ – Казанлък.

Церемонията за връчване на наградите ще се състои на 27 март от 13.30ч. в „Музея на розата“ в град Казанлък.

„Това е много успешно участие на школа „Колорит“ и съм щастлива, че журито е оценило така високо творбите на децата, които с много вдъхновение и радост рисуваха за тази надпревара за весела рисунка“, споделя Майя Ананиева.

Подобни новини

Back to top button