Право

Окръжна прокуратура – Плевен протестира оправдателна присъда за заплаха и насилие

На 25 март в Апелативен съд – Велико Търново започва гледането на въззивно наказателно от общ характер дело 233/2023. Подсъдим по процеса е: Десислав М. Ш. (р.1983г.)

От пресцентъра на съда припомнят, че със своя присъда от 30.05.2023 г. по НОХД 581/2022 г., Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимия Десислав М. Ш. за невинен в това, на 28.01.2013 г., в гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен да е заплашил М. М. М. от гр. Койнаре, обл. Плевен и С. А. М. от гр. Кнежа, обл. Плевен с насилие и други противозаконни действия и тежки последици за тях и техни близки – с побой, физическа саморазправа и убийство спрямо тях двамата, както и че С. А. М. ще бъде принудена насила да проституира на магистралата, като деянието да е било придружено със заплаха за убийството на децата на същата и с причиняване на средна телесна повреда – счупване на лява ръка, а по отношение на М. М. М. – лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на брадичката и кръвонасядане на лявото коляно, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота, както и да е извършено от две въоръжени лица (Д. Ш. – с нож и Ц. Б. – с бухалка), с цел да бъдат принудени М. М. М. и С. А. М. да поемат имуществено задължение за 2000 евро, които да дадат на Ц. Б.

На основание чл. 304 от НПК, първоинстанционният съд оправдал изцяло подсъдимия по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление по чл. 213а, ал. 3, т. 1, предл. 1, вр. с ал. 2, т. 1, предл. 1, т. 2, т. 4 и т. 6, вр. с ал. 1 от НК, вр. с чл. 129 ал. 2, вр. ал. 1 и чл. 130, ал. 1 от НК

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Окръжна прокуратура – Плевен.

Подобни новини

Back to top button