Полиция

Куп бързи производства в бюлетина на ОД на МВР

Бързо производство е образувано в РУ – Долна Митрополия за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 13:20 часа на 23 март в село Божурица бил проверен 54-годишен, който се придвижвал с „Нисан“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.                 

На 22 март около 23.20 часа в село Татари 44-годишен е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред като е произвел изстрел със законно притежаван газсигнален пистолет „Zoraki-917-b“. Мъжът е предал оръжието на пристигналите на място полицаи. Извършен е оглед на местопроизшествието. Намерена и иззета е една гилза кал. 9 мм, с надпис „UZK 9 mm pa“. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевн за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.  Продължава работата разследващ полицай.
          
На 23 март в 18 часа служители на РУ – Кнежа са проверили с техническо средство 27-годишен, като водач на лек автомобил „Ауди“. Дрегер „Drug check-5000“ е установил, че мъжът е зад волана след употреба на наркотични вещества – амфетамин и канабис. Издаден талон за медицинско изследване. Шофьорът е отказал проби във ФСМП – Кнежа. Задържан е със заповед за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Лекият автомобил е предаден доброволно. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал. 3 от НК. Работата продължава раследващ полицай.
          
На 23 март в 18 часа служители на РУ – Кнежа са спрели за проверка „Ауди А3“, собственост и управлявано от 27-годишен. Установено е, че водачът държи полиетиленов плик с размер 10 см Х 10 см в джоб на панталон със суха зелена растителна маса. По данни на лицето марихуана около 3 грама. Намереното вещество е предадено с протокол за доброволно предаване. Сезирана е РП – Плевен. 27-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.  Съставен е протокол за доброволно предаване. Предстои назначване на физико-химическа експертиза. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава раследващ полицай.
          
За притежание на наркотици в полицейския арест е задържан 25-годишен. На 24 март около 03:30 часа в град Плевен в жк „Дружба“ той бил спрян за проверка от служители на Първо РУ. В преден десен джоб на дънкови панталони е намерена хартиена свивка с размери 5 см Х 3 см., съдържаща суха зелена тревиста маса, около един грам по данни на лицето веществото е марихуана за личнна употреба. Предстои физико-химическа експертиза на иззетия наркотик. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК и е сезирана Районната прокуратура.

Вчера около 09:45 часа е извършена проверка от служители на РУ – Червен бряг в частен дом в село Сухаче. В кухненско помещение на перваз на прозорец са намерени полиетиленово пликче с размери 5 см Х 7 см. със суха зелена тревиста маса и саморъчно навита цигара с размер 5 см. По данни на 27-годишния обитател съдържанието е марихуана за лична употреба. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.5 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата  продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button