ТранспортУслуги

Ограничават движението в тунел „Топли дол“ за подмяна на осветление

От 21:30 ч. във вторник /26 март/ до 6 ч. в сряда /27 март/ ще се ограничи движението за всички превозни средства между 30-и и 47-и км на АМ „Хемус“. Спирането на трафика през нощта е за подмяна на неработещи осветителни тела и измиване на тръбата за София на тунел „Топли дол“. Около 11 лампи ще бъдат сменени, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се осигури по-добра осветеност и видимост за шофьорите. Дейностите по поддържане на съоръжението ще се извършат през нощта, когато интензивността на движението е по-малко. В момента през тръбата за София преминава двупосочно целият трафик, поради започналия през ноември миналата година основен ремонт на тръбата за Варна.

В нощта на вторник срещу сряда автомобилите ще се пренасочват по обходен маршрут – при 30-ти км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“ ще продължават по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ и при 47-ми км на АМ „Хемус“ пътуващите ще преминават отново по автомагистралата. Същият ще е и маршрутът за пътуващите към столицата.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Подобни новини

Back to top button