Общинска и държавна администрацияУслуги

Успешен финал на проект в Левски за водопроводната мрежа в града

Финалното включване на главен водопровод към водопроводната мрежа на град Левски се извърши от 20 до 22 март .

Обектът „Реконструкция на водопроводна мрежа Тласкател от П.СТ. „Асеновци 2“ до Ж.П. линия гр. Левски“ е реализиран съгласно споразумение № РД №-02-30-183 от 28.10.2022 г., сключено между Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Община Левски. За реализирането на обекта Министерство на регионалното развитие и благоустройството е предоставило на Община Левски 1 419 768.00 лв. без ДДС.

Общата дължина на подменените тръби е 1 543м, тръби с диаметър Ф 450 – ПЕВП за pN10, като са изградени и 4 шахти по трасето.

Фирма „Инфра Ай Строй“ ДЗЗД е строител на обекта, а строителният надзор е осъществен от „Булконс груп“ ЕООД. За това информират от Община Левски.

Успешно беше свързан довеждащия водопровод на град Левски, съобщи във Фейсбук профила си кметът на община Левски, Любка Александрова: „Радвам се, че спазваме срока за възстановяване на водоподаването, въпреки изникналите усложнения. Всички стари корозирали тръби по тласкателя бяха подменени. Беше извършена обемна и прецизна работа в последните два дни на самия финал“.

Любка Александрова благодари на Огнян Ванков и неговите водомайстори, че са работили без почивка, както и на всички левчалии за разбирането и търпението.

Подобни новини

Back to top button