Полиция

Бързата намеса на полицаи от Долни Дъбник спасила живота на 22-годишен

На 23 март на главен път между село Горни и Долни Дъбник става инцидент. В събота около 14 часа водач на лек автомобил „Ауди“, придвижвал се зад полицейски патрул, е започнал да подава светлинни сигнали. Забелязвайки ги, полицаите спрели. Зад тях е спряло и „Ауди“-то. Водачът е пътувал сам. Той уведомил служителите, че изпитва силни болки в областта на гърдите и стягане. Поискал съдействие, защото не можел да продължи движението. Патрулиращите полицаи Ценко Ценков и Ангел Вълкадинов предприели незабавни действия. Информирали за станалото в дежурната на полицейското управление, като докладвали за напускане  на маршрута. Единият полицай поел управлението на „Ауди“-то, а другият пилотирал колата. За 7 минути те транспортирали 22-годишния до болнично заведение в Плевен. Той бил диагностициран със сериозен сърдечен проблем. Настанен е за лечение. Развръзката е щастлива – по мнение на лекарите бързата и адекватна намеса е спасила живота на 22-годишния жител на ловешкото село Торос.
Младши автоконтрольор Ценко Ценков – служител на РУ Долни Дъбник е в системата на МВР от 1997 година. Полицай Ангел Вълкадинов – водач на патрулен автомобил, работи във вътрешното ведомство от 2020 година.
Техният опит и човечност са помогнали в тази рискова ситуация. Двамата са предложени за награждаване, информират от ОД на МВР.

Подобни новини

Back to top button