Право

Доживотни присъди за двамата братя, извършили жестоко убийство в Еница

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен са осъдени И.А., на 34 години, и А.А., на 38 години, за това, че на 26.07.2022 г. в село Еница, област Плевенска, в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили В.Р. от същото село, като деянието е извършено с особена жестокост – чрез нанасяне на множество удари с нож в тялото –  престъпление по чл.116, ал.1, т.6, във вр. с чл.115, във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

От събраните доказателства по делото е установено, че вечерта на 26.07.2022 г., извършителят И.А. и пострадалият В.Р. случайно посетили едно и също заведение в центъра на с. Еница. И.А. бил заедно със свой роднина, а В.Р. със семейството си и техни приятели. По време на вечерта И.А. и неговият придружител, повлияни от изпития алкохол, започнали да се държат свадливо и непристойно, за което В.Р. им направил остра забележка. И.А. и неговият роднина си тръгнали, засегнати от поведението на В.Р. Извършителят И.А. взел от дома си два кухненски ножа и се обадил на брат си А.А. Казал му, че е бит и трябва да му помогне да се саморазправят с В.Р. Извършителят А.А. се отзовал. Срещнали се в близост до заведението в село Еница. И.А. дал на брат си единия нож. Двамата братя, с още двама мъже, влезли в заведението и отишли до масата на която стоял В.Р. Поискали му обяснение, при което възникнало пререкание и настанала суматоха, в която И.А. и А.А. нанесли удари с нож в тялото на В.Р., довели до тежки наранявания и масивна кръвозагуба, в резултат на които пострадалият починал на място.

Окръжен съд-Плевен признал И.А. и А.А. за виновни в извършването на престъплението, за което са предадени на съд и им наложил наказание доживотен затвор.

И двамата били с наложена мярка за неотклонение задържане под стража, която е потвърдена от Окръжен съд – Плевен при постановяване на присъдата.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

Подобни новини

Back to top button