ОбществоПроблеми

Близо 1400 фиша за неправилно паркиране са съставени за 3 месеца от общинските инспектори в Плевен

Близо 1400 фиша за неправилно паркиране са съставени за три месеца от общинските инспектори в Плевен. Това съобщи Венцислав Катинов, началник на отдел „Инспекторат“ в Общината.

Той подчерта, че това са шофьори, паркирали автомобилите си по тротоари, зелени площи или след знак за забранено паркиране и престой, с което са нарушили общинската наредба. По груба сметка, наложените санкции са в размер на над 40 000 лв., посочи Катинов. По думите му няма тенденция за намаляване на тези нарушения. През януари те са били 345, февруари – 594, а през март – 455. 

Най-много са нарушенията по време на т.нар. неделен пазар в Плевен, където паркирането е масово в зелени площи, добави още началникът на отдел „Инспекторат“. 

За първите три месеца на годината са съставени и 18 акта по различни общински наредби. Не малка част са и за каруци, засечени по улиците в Плевен. Проблемът при тях обаче е, че често те са управлявани от деца, коментира той. 

Венцислав Катинов каза още, че ще представи своя идея за запознаване на учениците в плевенските училища с общинските наредби. Той предлага това да започне от новата учебна година, като общински инспектори да посещават на място учебните заведения и да запознават подрастващите с общинските разпоредби.

Подобни новини

Back to top button