ЕкологияОбщинска и държавна администрация

Проверяват сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден от живущи в жк „Сторгозия“, бл.16. Информация по случай е изпратена с писмо от 09 април от РИОСВ – Плевен до кмета на Общината.

В писмото от Регионалната екоинспекция до местната управа се посочва, че е получен сигнал за неприятна миризма в жилищния квартал, в разговор с подателя на сигнала той е посочил, че миризмата наподобява на конски тор и е усетена вечерта на 27 март между 17.00 и 19.00 часа.

На 28 март, в интервала 17.00 – 19.00 часа, експерти на РИОСВ – Плевен са извършили проверка и са установили, че в района на ПГ по лозарство и винарство „Ал. Стамболийски“ и западно от предприятието за производство на трикотаж „Неви Фешън Текстайл“, е разположен животновъден обект за отглеждане на коне с помещения и ограждения за съответната дейност. При проверката в обекта е установена асфалтова площадка с наличен и оставен за отлежаване торов отпадък, събран на площ около 20 – 40 кв. м. Непосредствено пред помещенията за отглеждане на конете е обособена и по-малка площадка за пресен торов отпад. При проверка на място наемател или собственик на обекта не е намерен.  

„Община Плевен започва проверка по случая и ще информираме своевременно за установените резултати и предприетите съгласно правомощията ни действия“, информира Христо Херувимов, началник-отдел „Екология“ в местната управа.

Подобни новини

Back to top button