Общество

Днес в Плевен се провежда шестият Пролетен фестивал на ученическото танцово изкуство

На 18 април от 9 часа Плевен за шести път ще се състои Пролетен фестивал на ученическото танцово изкуство. Организатори са Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“, Военният клуб и Народно читалище „Цветан Спасов 1959“. Това съобщи за БТА председателят на Управителния съвет на сдружението о.з. подполк. Радослав Георгиев. 

Участие в тазгодишното издание на танцовия форум ще вземат 21 състава от 15 училища от област Плевен. Освен формации, изпълняващи народни танци, са допуснати и три мажоретни състава, допълни Георгиев.

Всеки състав трябва да изпълни по два танца, като задължително тази година е Дайчово хоро. Фестивалът няма конкурсен характер. Нашата цел е да поощрим младите хора да изпълняват български народни танци, за да запазят и предават на следващите поколения нашите традиции, подчерта Георгиев.

Откриването на фестивала е утре в салона на Военния клуб, където и ще се представят участниците. Съдействие в организацията оказва Община Плевен.

Следващото събитие, което предстои да проведе Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“, е конкурсът за народна песен „Плевенско славейче“, посветен на голямата оперна прима Гена Димитрова. Той е предназначен за деца на възраст от 6 до 11 години. Финалният етап ще се състои на 25 април, отново във Военния клуб. 

БТА

Подобни новини

Back to top button