Култура

Професионалисти в киноиндустрията идват за майсторски класове

Тридневно киноприключение ще се случи в Плевен в дните от 26 до 28 април 2024 г., мястото е зала „Катя Попова“. В града с първо издание гостува проектът „Предизвикателството“. „Предизвикателството“ е уникална възможност за всички филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години да покажат и развият своя талант. Участието е безплатно.

Участниците ще имат възможността да се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Силвия Петкова, Кристина Верославова, Тодор Чапкънов, Николай Мутафчиев и Александър Чобанов. Майсторските класове ще обхванат различни сфери: кинорежисура, продуцентство, сценарно писане, операторско и актьорско майсторство.  

След класовете следва истинското предизвикателство. Отборите ще имат за задача да създадат късометражен филм с дължина до 10 минути само за 24 часа. Темата на филма ще бъде изтеглена непосредствено след майсторските класове, добавяйки елемент на вълнение и спонтанност към творческия процес. Всеки отбор, успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официалната прожекция.

Отборът победител, избран от менторите, ще спечели голямата награда от 1 000 лв. и ще се състезава за националната награда.

Проектът „Предизвикателството“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“, Община Плевен и Национален Филмов Център. Партньори на „Предизвикателството“ са и NESCAFÉ.

За повече информация и регистрация: https://www.artefactcreations.eu/bg/the-dare-film-challenge

Подобни новини

Back to top button