Политика

Ярослав Димитров е определен за председател на РИК – Плевен

Ярослав Димитров е определен за председател на Районната избирателна комисия (РИК) за Петнадесети изборен район – Плевенски за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни. Това се посочва в решение на Централната избирателна комисия (ЦИК), публикувано в сайта ѝ. 

Димитров е предложен от коалиция ГЕРБ-СДС. Той бе председател на комисията и при предишните предсрочни парламентарни избори от 2 април миналата година. 

Припомняме, че на състоялите се на 14 април консултации за съставяне на РИК в Плевен беше постигнато съгласие само за секретаря на комисията. Това е Николай Яков от квотата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП – ДБ). Не се постигна съгласие за председателското място, като имаше две предложения. Затова окончателното решение за състава и назначаването на РИК трябваше да бъде направено от ЦИК.

Заместник-председателите са четирима – Айгюл Хасанова (ДПС), Светлана Дерекова (партия „Възраждане“), Моника Чочева-Лилакова (коалиция „БСП за България“) и Йорданка Димитрова-Божева (партия „Има такъв народ“). В решението на ЦИК са посочени и седем членове на комисията в Плевен. От тях трима са от квотата на ГЕРБ – СДС, двама от ПП-ДБ и по един от ДПС и партия „Възраждане“. РИК – Плевен е съставена общо от 13 членове.

Според решението на ЦИК РИК – Плевен встъпва в правомощията си от днес.

БТА

Подобни новини

Back to top button