КултураОбщество

Екип на НХА обсъди възможности за партньорски проекти в Плевен

В дух на конструктивност и творчески идеи за бъдещи партньорски проекти в Плевен преминаха срещите на представителите на Националната художествена академия (НХА) с ръководители на проектни направления на Северозападния образователен научно-иновационен технологичен хъб, направление „Креативни индустрии“.

Свилена Матеева – директор „Образование, проекти и международна дейност“ и Диди Спасова – ръководител отдел „Връзки с обществеността“ в НХА проведоха поредица от срещи с представители на плевенски културни организации и творчески съюзи: Румен Тодоров, директор на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, Цвета Евлогиева-Кацарова, директор на Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен и Полина Атанасова – уредник на ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“, с директора на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, Димитър Кабаков, Светла Цачевска, програмен директор „Култура“ на Фондация „Лъчезар Цоцорков“, председателя на плевенското дружество на САБ арх. Емил Дечев, Валентин Асенов – председател на Представителство на СБХ Плевен.

Ползотворна беше срещата на екипа на Националната художествена академия с Елина Димитрова, заместник-кмет по „Хуманитарни дейности“ на Община Плевен. Бяха обсъдени възможности за многостранно сътрудничество както в сферата на художественото образование, така и по отношение на изящните и приложни изкуства, дизайна и реставрацията.

Дискутираните проекти очертават нови перспективи за развитието на град Плевен като център на творческите индустрии чрез изграждане на партньорства, сътрудничество между академиите и училищата по изкуства, културните организации и общинските структури.

Подобни новини

Back to top button