Шахмат

Успешно представяне на млади плевенски надежди в шахматно първенство и детски турнир в Троян

На 19 април в град Габрово  се проведоха Зоналните първенства на ученическите игри по шахмат. Отборите на МГ „Гео Милев“ в групите 8-10 клас  и 11-12 клас  се класираха на първо място и ще участват във финалния турнир.

С големи надежди се очаква представянето на плевенските отбори на финалите. Да припомним, че миналата година отборът на МГ „Гео Милев“ стана шампион в групата 8-10 клас. От този отбор Кристиан Георгиев, Кристиан Милев и Катрин Нинова вече са в отбора за 11-12 клас, към който играят и абитуриентите, Ева Русева, която е шампион с отбора през 2018 г., и Мартин Мончев. Всички те са състезатели на СКШ „Спартак Плевен XXI“.

С надежди за призово класиране е и отборът за 8-10 клас. В него играят Александър Георгиев и Владислав Кръстев, които са шампиони от миналата година, както и Кирил Гаргов, Божидар Петров и Катерина Бояджиева. От тях Божидар Петров е състезател на СКШ „Плевен XXI“, а останалите са състезатели на СКШ „Спартак Плевен XXI“.

В групата за 5-7 клас отборът на МГ „Гео Милев“ се класира на второ място. В него участвуваха състезателите на СКШ „Спартак Плевен XXI“  Цветан Иванов и Натали Цанева, както и Станислав Петров и Петър Орлов, които са състезатели на СКШ „Плевен XXI“. На 20 и 21 април в град Троян се състоя детски турнир по класически шах. Отлично се представиха състезателите на СКШ „Спартак Плевен XXI“ Яна Лакова, Максим Казанджиев, Радослав Йорданов и Виктор Комитски (на снимката). Те спечелиха купите съответно в групите до 8, 10, 12 и 14 години.

Подобни новини

Back to top button