Образование

Най-добрите ученици по астрономия ще мерят сили в Плевен на Национална олимпиада

На 26, 27 и 28 април 2024 г. град Плевен е домакин на XXVII-ата Национална олимпиада по астрономия. В престижната надпревара ще се включат 96 ученици от VII до XII клас и 28 ръководители от цялата страна. Участниците са победители в двата предварителни кръга – общински и областен, на инициативата, които се проведоха в училищата и всички региони на страната.

Състезателите ще мерят сили в два поредни дни. На 27 април, събота, в 08.00 ч. започва първият тур, следобяд е организирано посещение на участниците на исторически и културни забележителности в Плевен. Вторият тур е на 28 април, домакин на надпреварата е МГ „Гео Милев“ – Плевен.

Официалното откриване на XXVII-ата Национална олимпиада по астрономия е на 26 април, петък, в 18.30 ч. в зала „Катя Попова“. Церемонията по награждаване на участниците и закриване на олимпиадата по астрономия е на 28 април, неделя, от 13.00 ч. в Актовата зала на плевенската Математическа гимназия.

Учениците с най-високи резултати ще представят страната на международни състезания по астрономия и на научни форуми у нас и в чужбина.

Организатори на събитието са: Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Плевен, МГ „Гео Милев“, Община Плевен, Съюз на физиците в България – клон Плевен.

Подобни новини

Back to top button