Общинска и държавна администрация

Над 30 са постъпилите сигнали на горещия телефон на Община Плевен за проблеми след падналата силна градушка

Над 30 са постъпилите сигнали на горещия телефон на Община Плевен 064 881 323 за проблеми в резултат на падналата силна градушка над Плевен.

Сигналите са за наводнени приземни етажи, мазета и свличане на земна маса.

Всички сигнали се препращат към противопожарната служба, за да се предприеме отводняване. 

Сигнали за закъсали автомобил има от района на ниските точки на града – в района на Кооперативни пазар, посока жк „Сторгозия“, района на завод „Мизия“.

По време на бурята е спряно движението на тролейбусите заради безопасността на пътниците и шофьорите, но вече е възстановено. Няма нанесени щети по контактната мрежа. По информация от инж. Ангел Несторов има огромно пропадане в района на пицария „Дежа Вю“, което налага тролейбуси с номера 31, 1 и 19 да се движат по временен обходен маршрут. Движението в следващите часове в тази част на града, до отстраняване на проблема, ще става, както следва: Втора клинична база – ул. „Хаджи Димитър“ – ул. „Дойран“ /при кръстовището на ДНА/, след което тролейбусите ще продължават по обичайния маршрут в посока Община Плевен. Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов издаде заповед всички почистващите фирми да започнат веднага в сутрешните часове на утрешния ден почистването на града след като водата се оттече.

Подобни новини

Back to top button