Изкуство

Любители и професионални художници ще творят в първи художествен пленер на открито сред водни лилии

Около 20 са вече записалите се любители и професионални художници от цялата страна за участие в първия художествен пленер на открито сред водните лилии. Пленерът ще се проведе в рамките на шест дни – от 20 до 25 май 2024 г., във фермата за водни лилии, която се намира срещу изхода (посока Долна Митрополия) на с. Опанец, до Метро на пътя Русе – София. Организатор на пленера е плевенчанинът Дойчин Владимиров – управител на фермата за водни лилии, със съдействието на Община Плевен. Инициативата е вдъхновена от основоположника на импресионизма Клод Моне – творецът има около 250 завършени картини на водни лилии, а интересът му към тези цветя никога не се изчерпва.

Записването става след изпращане на заявка за участие, крайният срок за това е 19 май 2024 г. Творците ще имат възможност в рамките на целия период от 20 до 25 май, от изгрев до залез, в който ден или дни си изберат, без ограничение във времето и продължителността на престоя, да рисуват във фермата за водни лилии. Картините ще бъдат изложени в специално обособено затворено място, за да може, докато съхнат, да бъдат разглеждани от посетителите, като ще имат възможност и за продажба (ако авторът желае).

Официално начало на пленера ще бъде дадено на 20 май, понеделник, от 10,00 часа.

На 25 май, събота, от 10.00 часа фермата за водни лилии ще отвори врати и за външни посетители, любители на изкуството, гости и представители на бизнеса. На официално тържество от 17.00 часа ще бъдат излъчени най-впечатляващите картини, а специално жури ще награди класираните в пленера на първите три места. 

Подробности за записването и за регламента на пленера може да намерите на: https://konkurs-bg.com/products/product_id/7741?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR33hXZO2mZOj3kjjHV7afq8WTDlsdG-XQ-vSRok5Mc66PrvSP1d-Pbs4PA_aem_AdxcASz0sEphAUMkkjZYUHDgQf58kyf0ovrPSTye0RIOHhOrUFNZhwa5XLN0uicDECtx8f4cmGoRJ-LaD1Rdb5b7

Подобни новини

Back to top button