Общинска и държавна администрация

Областният управител Николай Абрашев: Най-големите щети от бурята са в центъра на Плевен, предстои да им бъде направена оценка

Преди ден проливен дъжд, градушка и силен вятър повалиха дървета, отнесоха улици, наводниха помещения, включително социални домове за деца в Плевен.

„От вчера обикалям областта. Ситуацията вече се нормализира. Да, има проблем със социалния патронаж, търсим решение в момента. Вече са отводнени помещенията и нещата се възстановяват. Това ми е докладвал кметът на Плевен. Днес няма да има проблем, въпросът е да решим проблема и за следващите дни. Както виждате, градът е почти изчистен, а в областта, в няколко от селата, където имаше пътни затруднения, ги раззчистихме с тежка техника“, каза в предаването „Тази сутрин“ областният управител Николай Абрашев.

По думите му най-големите щети са в центъра на Плевен, като предстои да им бъде направена оценка.

„Предполагам, че до една седмица ще имаме някакъв обем и оттам-нататък започваме да работим с комисията по бедствия и авария към министерството и започваме да търсим и финансиране“, посочи Абрашев.

„Канализационната мрежа е стар проблем, наслагван е над 20 години. Ще поставя въпроса на Министерски съвет, ще запозная министрите и ще търсим финансиране и решение с кмета на Плевен, защото това са наследени проблеми, 20-годишни“, посочи областният управител

Подобни новини

Back to top button