ОбществоПроблеми

Потребителите на Социалния патронаж ще получават консерви, хляб и мляко от четвъртък

От четвъртък потребителите на Общинския социален патронаж в Плевен, които са 400 души, ще започнат да получават хляб, кисело мляко, плодове и консерви. Това съобщи днес управителят на звеното Даниела Николаева.

Социалният патронаж беше наводнен при силната буря, която се разрази на 8 май вечерта над Плевен. Към момента помещенията все още се почистват, предстои дезинфекция. Днес в следобедните часове представители на фирмата, която поддържа електроуредите, ще дойдат на място, за да проверят всеки един от тях. Според резултатите ще се вземе решение как да се процедира за следващата седмица, допълни Николаева. 

Дотогава сме поръчали на нашите доставчици хляб, кисело мляко, плодове и консерви, които да бъдат доставени на потребители, но не по-рано от четвъртък, каза още тя. За подсигуряване на хранителни продукти до четвъртък на потребителите на Социалния патронаж ще се погрижат други социални услуги в града, добави Николаева. Тя посочи, че за тези хора се грижат лични или социални асистенти и по този начин те ще могат да си осигурят храна в дните, в които Общинският патронаж няма да работи. 

Даниела Николаева отбеляза, че помощ в отводняването и почистването от калта на помещенията са оказали доброволци.

БТА

Подобни новини

Back to top button