Общество

Плевен празнува 15 май с тържествена сесия, ритуал, концерти и гости

Празничният за Плевен 15 май ще започне с Тържествено заседание на Общински съвет – Плевен, в 10.00 часа. Дневният ред на сесията е в две точки – връчване на званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ на професионалния боксьор Йосиф Панов и връчване на почетен знак на Община Плевен на Станчо Станчев /посмъртно/ за значими постижения в областта на науката и образованието. Тържествената сесия е в Актовата зала на Община Плевен /пл. „Възраждане“ № 2/.

В 11.00 часа на централния площад „Възраждане“ ще бъде дадено началото на тържествения ритуал с участието на гостуващите делегации от побратимените на Плевен градове Плоцк /Полша/, Браила /Румъния/, Битоля /Република Северна Македония/ и Кавадарци /Република Северна Македония/, народни представители от 15 МИР – Плевен, представители на държавната и местна власт, граждани и гости на града.

Поздравителният концерт за плевенчани гостите на града ще започне в от 11:30 ч. с участието на танцова школа „Спирит”.

Празничният 15 май ще продължи с:

16:00 ч. – В кондиция с Ивет Горанова, спортни демонстрации, пл. „Възраждане”

17:00 ч. – „Открий Плевен”- Приключенска игра по ориентиране, място Градската градина

18:00 ч. – Арт работилница с детския център „Стълбичка”, място Градската градина

18:30 ч. – Официално откриване на гостуваща изложба „Личности и събития в българския спорт“, място Регионален исторически музей

20:00 ч. – Концерт на Керана и космонавтите, пл. „Възраждане”

21:00 ч. – Концерт на Владимир Михайлов, пл. „Възраждане”

22:00 ч. – Светлинно шоу, пл. „Възраждане”

       Със заповед на кмета на Общината д-р Валентин Христов 15 май е обявен за неучебен ден за учебните заведения и центровете за подкрепа за личностно развитие на територията на общината.

Подобни новини

Back to top button