Образование

Абсолвените от Педагогическия колеж получиха дипломите си на тържествена церемония

Абсолвенти от Педагогически колеж към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” получиха на тържествена церемония днес дипломите си за завършено висше образование. Те се дипломират в трите основни специалности на колежа – „Начална училищна педагогика”, „Начална училищна педагогика с английски език” и „Предучилищна педагогика с английски език”. От името на местната власт гост на празника беше заместник-кметът на Община Плевен, Елина Димитрова, която поздрави випуска на колежа с дипломирането.

„За мен е чест да ви поздравя от името на кмета д-р Валентин Христов и екипа ни. Сигурна съм, че днешният ден ще остане в личния ви календар като един от най-важните ви дни. Поздравявам ви с вашия избор да бъдете учители, защото да си преподавател е и мисия, и огромна отговорност. Пожелавам ви на първо място да сте здрави, да вярвате в себе си и да мечтаете смело. Има три важни качества – интелект, енергия и доброта. Използвайте вашия интелект, за да го развивате, с енергия градете бъдещето си и най-важното – бъдете добри хора. Пожелавам ви успех в благородната и отговорна професия на преподавателя“, обърна се към абсолвентите Елина Димитрова.

Специален гост на днешната церемония беше заместник-ректорът на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” доц. д-р Анна Иванова, която връчи дипломите на част от абсолвентите. На добър час на випуска пожела и доц. д-р Боряна Здравкова – директор на колежа. Обявени бяха имената и на 25 завършващи студенти, реализирали се вече в различни образователни институции в страната.

Подобни новини

Back to top button