Общество

От Плевен започна проект за най-дълго послание за мир на планетата

Начало на проект за създаване на най-дългото послание за мир на планетата бе поставено на 15 май в Плевен. Инициативата е на Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен, съвместно с Лайънс клуб „Дунавски братя“ и Лео клуб „Олимпиец“. 

В празничния за града 15 май пред Центъра за работа с деца е разположен щанд с винилови платна, на които всеки плевенчанин или гост на града, има възможност да напише своето послание за мир. Това направиха и кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов, председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански, общински съветници.

Целта на създателите на проекта е плакатът с послания да достигне поне 4 километра не по-късно от края на 2025 г. и да кандидатства за „Рекордите на Гинес“. Части от винила ще бъдат изпратени до детски градини, училища, общински и областни администрации, фирми и компании в цялата страна. По този начин всяко дете и всеки възрастен ще може да участват в „Рекордите на Гинес“ със своето обръщение или рисунка на тема мир.  

От Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен апелират всички общественици, културни общности, представители на бизнеса, на правителствени и неправителствени институции да подкрепят инициативата чрез дарения или да заявят участие в инициативата като партньори на e-mail: [email protected]

След приключване на проекта части от общото послание за мир ще бъде изпратено до Лайънс Интернешънъл, до Народното събрание, до ООН, както и до Европейския парламент.

Подобни новини

Back to top button