ОбществоПроблеми

Един милион и половина лева ще са необходими за възстановяването на 10 улици в община Плевен след бурята на 8 май

Един милион и половина лева ще са необходими на Община Плевен за възстановяването на десет улици, по които има щети след бурята от вечерта на 8 май. Това съобщи днес началникът на отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка и информационна сигурност“ в местната администрация Васил Василев.

Средствата ще бъдат поискани от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. В град Плевен сериозно пострадали при обилните валежи са улиците „Железничар“, „Мир“, „Незабравка“, „Крали Марко“, „Анастасия Димитрова“, „Патриарх Евтимий“ и „Пирот“, още две са улиците със щети в село Опанец и една в село Бохот. По тези улици има засегната настилка, павета, изнесен асфалт.

Надяваме се при предстоящото заседание на комисията да бъдем включени и подпомогнати с исканите от нас средства, допълни Василев.

Припомняме, че на 8 май вечерта в Плевен и близките села се разрази силна буря с проливен дъжд и градушка, която предизвика наводнения предимно в централната част на града. Нанесени са щети по пътна инфраструктура, наводнени бяха обществени и частни сгради.

БТА

Подобни новини

Back to top button