Образование

Седем педагози от областта получиха грамоти „Неофит Рилски“

По повод честването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, с отличие – грамота „Неофит Рилски”, бяха удостоени 7 педагогически специалисти от област Плевен.

Областният управител на област Плевен Николай Абрашев, имаше удоволствието да връчи грамота „Неофит Рилски” на отличени специалисти от областният град. Тържествената церемония се проведе на 21 май 2024 година в Заседателната зала на Областна администрация – Плевен.

На събитието присъстваше и Албена Тотева – началник на Регионалното управление на образованието – Плевен и гости на мероприятието.

По време на връчването на грамотите областният управител поздрави отличените като им благодари за това, което правят за развитието на нашите деца в сферата на образованието.

Пожела им също здраве и всеотдайност в делата им и занапред.

Изказана бе и благодарност от госпожа Тотева, която изрази признателността си към всички, които допринасят за знанията и уменията на децата в областта.

Удостоените с грамота „Неофит Рилски” са номинирани от социалните партньори и Регионално управление на образованието – Плевен по предложение на педагогическите съвети на детски градини и училища.

Грамота „Неофит Рилски” се присъжда на педагогически специалисти за дългогодишна цялостна професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

 Отличените с грамота „Неофит Рилски” са:

  1. Анелия Атанасова Атанасова – Заместник – директор, учебна дейност в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров” град Плевен
  2. Маргарита Иванова Рашкова – Старши учител, общообразователен учебен предмет в прогимназиален етап в ОУ „Васил Левски” град Плевен
  3. Анелия Цветкова Несторова – Старши учител, общообразователен учебен предмет гимназиален етап в ПГПЧЕ „Димитър Димов” град Плевен
  4. Марина Миткова Георгиева – Учител, общообразователен учебен предмет в гимназиален етап в ПГПЧЕ „Димитър Димов” град Плевен
  5. Пламен Милчев Петранов – Старши учител, общообразователен учебен предмет в гимназиален етап в МГ „Гео Милев” град Плевен
  6. Ива Ангелова Вълкова – Директор, ДГ „Детска планета” село Бреница
  7. Иглика Боянова Влахова – Главен учител в ДГ „Гергана” град Плевен

Подобни новини

Back to top button