Избори 2 в 1 - 2024Политика

НПО набира доброволци за независимо наблюдение на изборния ден

На 9-и юни у нас заедно с редовните избори за членове на Европейския парламент ще се проведат и шестите избори за народни представители в рамките на последните 3 години. Институт за развитие на публичната среда и този път търси помощта на доброволци, заедно с които ще проследим изборния ден. Стани част от нашата мрежа от независими наблюдатели! Ролята на наблюдателя е политически неутрална. Тя е в защита на правото на всички избиратели да вземат информирано решение и да дадат свободно своя глас.

Институт за развитие на публичната среда е гражданска организация, която осъществява независимо наблюдение на изборите от 2011 г. Благодарение на усилията на нашите доброволци през годините сме разработвали редица препоръки за подобряване на изборния процес. Някои от тях доведоха до промени в законодателството – осигуряване на публичност на заседанията на ЦИК; въвеждане на преференциите; предоставяне на медийни пакети за извънпарламентарните партии; и т.н.

Ако искате да се включите в мрежата на независимите наблюдатели, свържете се с нас до 29-и май на [email protected]. Ние “въоръжаваме” всичките доброволци на ИРПС с материали, които да им помагат в наблюдението. Всички те преминават и обучение, за да се запознаят с основните моменти от изборния процес.

Подобни новини

Back to top button