Изкуство

Обявиха началото на 12-ото Биенале на малките форми

До 20 юли се приемат заявки на художници от страната и чужбина за участие в дванадесетото издание на Международното биенале на малките форми, което се провежда в Плевен, информират от художествена галерия „Илия Бешков“ в своята Фейсбук страница. Там е публикуван и линк към статутът на творческия форум.

Кандидатстването за участие е чрез изпращане на цифрови репродукции на творби от желаещите автори. Одобрените от тях ще бъдат уведомени до 10 август, след което трябва да изпратят творбите си до галерията.

Селектираните творби ще бъдат представени в изложба при откриване на биеналето на 25 октомври. Тогава ще бъдат обявени и отличените автори в категориите живопис, графика, скулптура, както и за млад автор (до 35 години). От номинираните се определят носителите на останалите отличия: Голяма награда на Община Плевен, която дава право на носителя й да подреди самостоятелна изложба по време на следващото издание на биеналето; награда на Съюза на българските художници; на Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий”; на журито; за чуждестранен автор.

Международното биенале на малките форми се провежда вече повече от 20 години в Плевен. То се организира от Община Плевен, галерия „Илия Бешков“, Министерството на културата, Съюза на българските художници (СБХ), Международната фондация „Св.Св. Кирил и Методий“ и Представителството на СБХ в Плевен.

Подобни новини

Back to top button