Общество

Полицай е прострелял 19-годишен на улица в Плевен

В Районната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му през изминалата нощ. Това съобщи за БТА говорителят на Окръжна прокуратура в Плевен заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, води се от следовател, който към момента е събрал редица важни доказателства, добави прокурор Илиева. При огледа са намерени и иззети две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетеля, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

По делото предстоят да се назначат множество експертизи – балистична, съдебно-медицинска, видео техническа и други.

Пострадалият младеж е настанен в болница, допълни прокурор Илиева. Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му. Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебно-медицинска експертиза и наличните медицински документи. Разследването се продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Плевен. 

Инцидентът е станал в района на бул. „Христо Ботев“ в близост до Медицинския университет, каза още прокурор Илиева. 

До момента няма информация по случая от Областната дирекция на МВР в Плевен.

БТА

Снимка: БГНЕС

Подобни новини

Back to top button