Право

Ново заседание предстои в Окръжен съд по делото за убийството в Пелишат от 2017 г.

На 20.06.2024 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело №401/2024 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу трима обвиняеми, с инициали: Р.З.Р. – роден 1993 година, М.А.М. – роден 2001 година (непълнолетен към момента на извършване на престъплението) и И.Р.С. – роден 2002 година (непълнолетен към момента на извършване на престъплението) и тримата от село Пелишат, обвинени в това, че

На 04.12.2017 година в село Пелишат, в съучастие като извършители, отнели от П.Н.Ц. движими вещи на стойност над 530 лева, като употребили за това сила и грабежът е придружен с убийството на лицето. Тримата живеят в едно и също село, както и жертвата. На посочената дата обвиняемият М.А.М. видял пострадалия в автобуса от град Плевен до село Пелишат и решил да го ограби, като убедил присъстващия в същия автобус обвиняем И.Р.С. да му помогне. Причакали го, след като слезли всички в село Пелишат и под предлог, че искат да му помогнат с тежки чанти го убедили да минат през гориста местност до дома му. Там се присъединил и третия обвиняем Р.З.Р. и тримата заедно започнали да нанасят побой над жертвата. Вследствие на множеството удари с ритници, юмруци и различни неустановени предмети в гърдите, корема и главата на пострадалото лице са му причинени множество травми, довели до смъртта му. Обвиняемите са с лоши характеристични данни и престъплението е извършено с особена жестокост, като тримата с общи усилия са извършили деянието, искайки смъртта на П.Н.Ц.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително.

Да уточним, че със свое Решение от 23.02.2024 г. по въззивно въззивно наказателно от общ характер дело 66/2023 г. състав на Апелативен съд Велико търново отмение Присъда № 260003/17.10.2022 г., постановена по НОХД 816/2020г. по описа на Окръжен съд Плевен и върна делото на първата инстанция за ново разглеждане от друг състав от стадия на разпоредителното заседание.

Подобни новини

Back to top button