ПолицияСтраната

Над 168 000 къса цигари и тютюн задържаха митническите служители на Дунав мост при Видин

168 180 къса (8 409 кутии) цигари и 2 400 грама тютюн за пушене задържаха митническите служители при две проверки в района на Дунав мост при Видин.

На 15.06.2024 година на изходящо трасе е проверен товарен микробус, управляван от български гражданин, на път от България за Белгия и Франция. Товарът, съгласно представените документи, се е състоял от различни по вид мебели – шкафчета и матраци. В хода на проверката, във вътрешността на част от мебелите, са установени плътно наредени 6 409 кутии (128 180 къса) цигари и още 60 пакета тютюн за пушене, общо 2 400 грама, облепени с български акцизни бандероли. Водачът е заявил, че акцизните стоки не са негови. Цялото количество цигари и тютюн за пушене е задържано.

При друг случай, на 11.06.2024 година при проверка на пътнически микробус, е установено по-малко количество цигари – 40 000 къса (2 000 кутии) цигари. Микробусът се явява на изходящо трасе от страната. Извършена е щателна митническа проверка, при която в три големи туристически сака в багажника на микробуса са намерени цигарите, облепени с български акцизни бандероли. Шофьорът е признал, че акцизните стоки са негови и ги превозва към Германия за негови приятели. Цигарите са иззети, на водача е съставен акт.

Акцизните стоки са открити в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

Подобни новини

Back to top button