Право

Районният съд в Плевен ще проведе дискусия с ученици, посветена на наркотиците

Районният съд в Плевен ще бъде домакин на среща-дискусия на тема „Аз избирам живот без дрога – открито за наркотиците“. Инициативата е по повод Световния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици, който се отбелязва на 26 юни.

За участие са поканени ученици от гимназии в града, с които Районният съд активно си сътрудничи в рамките на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, реализирана съвместно от Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.

Денят ще бъде отбелязан с поредица от лекции и тематични беседи, свързани с опасността за здравето при употребата на наркотици, както и за значението на превенцията, лечението и грижите след употребата им. Лектори ще бъдат психиатърът д-р Людмил Тумбев, психологът Стела Михайлова от Центъра за обществена подкрепа, районният прокурор на Плевен Владимир Радоев, председателят на Районния съд съдия Вера Найденова и началникът на сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ към Областната дирекция на МВР в Плевен ст.инсп. Йордан Йорданов.

Дискусията за опасностите от употребата на наркотици ще се състои на 26 юни от 14:00 часа в Съдебната палата.

Подобни новини

Back to top button