Полиция

1 500 000 фалшиви бандероли задържаха на Дунав мост при Видин

1 500 000 фалшиви украински акцизни бандероли за тютюневи изделия задържаха митническите служители на Дунав мост при Видин.

На 14.06.2024 година на изход от България е проверен товарен микробус, превозвал групажна стока за Германия. Извършена е щателна митническа проверка, в хода на която са намерени 1 500 000 украински акцизни бандероли, разпределени в три кашона. Шофьорът, български гражданин, е представил непълни документи за стоката, които не доказват тяхната истинност, поради което са задържани от митническите служители.

Установено е, че кашоните са били натоварени в превозното средство във вътрешността на страната, а изпращач е чуждестранно дружество с регистрация в ЕС. Бандеролите са били превозвани към държава от ЕС, където по всяка вероятност са щели да бъдат използвани за продажбата на нелегални цигари, имитирайки такива, произведени в Украйна. 

Фалшивите бандеролни стикери са установени в хода на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

Подобни новини

Back to top button