Полиция

Няколко пожара за денонощие

През изминалото денонощие са възникнали пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на селата Коиловци (на снимката), Бръшляница, Ленково, Брест, в центъра на село Телиш и край Долни Дъбник.
В 14:53 часа небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар в селскостопански постройки и суха трева в двор в село Ленково. Помощ на екипа на РСПБЗН – Гулянци е оказано от гасаческа група от селото, както и с два трактора с дискови брани. Унищожени са сеялка; пет селскостопански постройки и изоставена къща. Спасени са сгради в близост.
В 15:51 часа при пожар край Коиловци са изгорели 70 дка посеви ечемик. Бързата реакция на огнеборци от районната служба в Плевен е спасила 200 дка.  

Вчера в 13:43 часа е потърсено съдействие от РС ПБЗН – Левски за инцидент с газова бутилка в складово помещение на първи етаж в село Изгрев. Нагряване на запалими предмети в близост до уред на газ за приготвяне на зимнина е предизвикало пожар. Огънят се е прехвърлил в съседни дворове и необитаеми имоти. Изгоряла е покривна конструкция 9 кв.м.

На 21 юни в 00:10 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в село Рупци. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са покривна конструкция 110 кв.м. , техника и домашно имущество. Няма пострадали хора. Пожарът е локализиран от служители на РСПБЗН – Червен бряг.

Снимка: Областна администрация Плевен

Подобни новини

Back to top button