Шахмат

Отбор на  МГ“Гео Милев“ с бронзов медал от „Ученически игри-2024“

На 22 и 23 юни в град Варна се състоя финалният кръг по шахмат за 8-10 клас на „Училищни игри-2024“. Във финала участвуваха 10 отбора – победители в отделните зони. Отборите бяха съставени от 3 момчета,1 момиче и един резеврвен състезател.Те играха по система „Всеки срещу всеки“. Отборът на МГ „Гео Милев“ – Плевен постигна 5 победи, 2 равни мача и 2 загуби, информира Чавдар Андреев. Това му отреди третото място в крайното класиране, след победителите от ППГ „Гео Милев“ (Стара Загора) и СМГ (София).

Това е втори бронзов медал за шахматистите на МГ „Гео Милев“, след като преди 2 месеца бронзов медал спечели и отборът на гимназията за 11-12 клас.

Катерина Бояджиева стана победител на женската дъска, след като постигна 8,5 точки от 9 възможни. Останалите от състава на плевенския отбор са Владислав Кръстев, Кирил Гаргов, Божидар Петров и Теодор Тодоров. Всичките са активни състезатели на двата плевенски шахматни клуба, като Катерина Бояджиева, Владислав Кръстев, Кирил Гаргов и Теодор Тодоров са състезатели на „Спартак Плевен XXI“,а Божидар Петров се сътезава за „Плевен XXI“.

Подобни новини

Back to top button