Водещи новиниПолиция

Плевенските полицаи установиха шофьорът, дрифтил по улиците на областния град и публикувал видеоклип в социалните мрежи

След разпространен видеоклип в социалните мрежи от шофьор на лек автомобил „БМВ“, който не спазва правилата за движение по пътищата в град Плевен и излъчен репортаж в сутрешен блок на една от националните телевизии на 13 юни т.г, в ОДМВР – Плевен е извършена обстойна и задълбочена проверка на факти и обстоятелства по случая. В хода на проверката е установена самоличността на нарушителя – 28-годишен. Бяха събрани данни за извършено от него нарушение. Опасното шофиране е извършено в близост до Автогара „Север“ на 11 април т.г. Мъжът е показвал мощта на лек автомобил „БМВ“ и е извършвал рискови маневри, които заснел и публикувал в социалните мрежи.
В Закона за движение по пътищата дрифтът е нарушение, което се наказва с отнемане на шофьорската книжка за период от 1 година. Постановена е и санкция в размер на 3 000 лева. Пътните полицаи коментират, че всяко такова събитие би довело до произшествие с ранени и загинали, а при такъв инцидент наказанията са още по-строги. Проверката е изяснила, че 28-годишният е свали регистрационните номера на автомобила, което също е нарушение. То се наказва с отнемане на шофьорска книжка от 6 месеца до 1 година и парична глоба.
Всички събрани материали по случая са докладвани по компетентност в РП – Плевен за хулиганство – престъпление по чл. 325 от НК за.
От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен са регистрирали, че все по-често млади и неопитни водачи правят дрифтове по улиците на областния град. Отправяме послание за отговорност към своя и чуждия живот.
Призоваваме обществото към съпричастност. Нека свидетелите да подават сигнали за нарушения на обществения ред на телефон 112.
Служителите от ОДМВР – Плевен изпълняват своите професионални задължения стриктно и безкомпромисно при защита правата на гражданите и спазването на добър обществен ред в региона.

Подобни новини

Back to top button