Спорт

Сребърният медалист по борба Альоша Илиев с отличие от местната власт на Плевен

Плевенчанинът Альоша Илиев спечели сребърен медал на европейското първенство по борба за кадети в Нови Сад, Сърбия. Състезателят на спортен клуб по борба „Плевен“, заедно с личните си треньори братята Радостин и Светлин Шиндови /Близнаците/ и старши треньора на клуба Цоло Божилски, днес бяха посрещнати в Общинския съвет на Плевен. Те бяха поздравени за постигнатия успех от кмета на Общината д-р Валентин Христов, председателя на местния парламент доц. д-р Иван Малкодански и общинските съветници.

„Днес ние изказваме своята благодарност и признателност към Вашия труд, майсторство и упоритост. Успехите на плевенските спортисти винаги са ни карали да се чувстваме горди и да имаме самочувствието, че градът ни има силни традиции в спорта“ обърна се към Альоша Илиев кметът д-р Валентин Христов. От името на Община Плевен той връчи на младия плевенски талант почетен плакет с пожеланието за още много професионални и лични успехи.

Поздравление към Альоша Илиев отправи и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански, като пожела на състезателя ни здраве и още много покорени спортни върхове. От името на местния парламент доц. Малкодански връчи на всеки един от гостите и протоколни подаръци.

Альоша Илиев постигна 4 победи по пътя към финала на Евро’2024за кадети в Нови Сад, Сърбия. Във финалната битка при 55-килограмовите на класическия стил плевенчанинът отстъпи с 1:5 пред Илия Кандалин (Русия), световен и европейски шампион, който защити титлата си от миналата година. Илиев е роден на 4 април 2007 г. в с. Селановци. Състезател е на спортен клуб по борба „Плевен“, негови треньори са братята Радостин и Светлин Шиндови /Близнаците/. През 2021 година в София плевенчанинът печели сребро от Европейското за момчета (41 кг). През 2021, 2022 и 2023 e балкански шампион – два пъти при момчетата и веднъж при кадети (в категория до 44, 52 и 55 кг). Альоша Илиев бе и в ТОП 10 на класацията „Спортист на годината на Община Плевен“ за 2023 г „Альоша е изключително скромен, добър и упорит. От спортно семейство е и успехите при него не са случаен факт, те са последователни и градивни. Очакваме медал от него и от предстоящото Световно първенство“, сподели и старши треньорът на спортния клуб по борба „Плевен“ Цоло Божилски.

Подобни новини

Back to top button